Máte už vytvorený účet? Vytvoriť nový

Správa účtu

Ako sa rozhodnúť medzi Office 2016 a Microsoft 365?

  • Microsoft
  • Office
  • Porovnanie produktov

20. 6. 2018

Nie je to tak dávno, čo sme si jednoducho kúpili náš obľúbený kancelársky balík Office bolo hotovo. Ale teraz si môžete vybrať medzi dvomi rozdielnymi produktami – Office 2016 a Microsoft 365. Aký je teda medzi týmito dvomi rozdiel? Ktorý by si mal človek vybrať? Poďme si obe varianty trochu rozobrať.

Microsoft 365

Určite ste o ňom už počuli. Microsoft 365 nie je žiadna hmatateľná krabička, ktorá obsahuje inštalačné CD. Je to v zásade služba, ktorú si predplatíte. Záleží na vás, či si zvolíte variantu predplatného na rok alebo po jednom mesiaci. Tak či tak zaplatíte najnovšiu verziu Microsoft Office a sním všetky staré známe aplikácie ako Word, PowerPoint alebo Excel.

Môžete si zvoliť samozrejme aj to, či chcete mať Office pre jednotlivca alebo pre celú domácnosť (až pre 5 používateľov). Človek získa všetky aplikácie, a to teda: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, ​Outlook, Publisher (len pre PC) a Access (len pre PC).

K tomu ako bonus dostanete naviac 1 TB cloudové úložisko OneDrive, 60 minut volania cez Skype mesačne a bezplatnú technickú podporu.

Zhrnutie:

  • Prístup k Office presne po dobu ktorú ho platíte
  • Vždy najaktuálnejšia verzia

Office 2016

V tomto prípade sa bavíme o licencii, ktorú si zakúpite a máte ju k dispozícii po celý zbytok života. Platíte teda jednorázovo. Nemusíte sa báť, že by ste budúci mesiac všetky obľúbené aplikácie ako Word alebo Excel nemali, pretože ste za ne nezaplatili a tým to celé končí.

U Microsoft Office 2016 máte na výber z 5 verzií ktoré sa líšia dostupnými aplikáciami:

  • Home and Student (len na nekomerčné použitie) – obsahuje: Microsoft Word, Excel, PowerPoint a OneNote
  • Home and Business (vhodné pre malé podniky a podnikateľov) – obsahuje: Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote a Outlook
  • Standard (výhodné pre malé podniky) – obsahuje: Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook a Publisher
  • Professional (určené pre pokročilých používateľov a menšie podniky) – obsahuje: Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook a  Access na vytváranie databáz
  • Professional Plus (volume/multi licencia, vhodné pre podniky) – obsahuje: Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access, Publisher a Skype for Business

Zhrnutie:

  • Zaplatíte raz, a máte ho navždy
  • Aktualizácie a podpora zo strany Microsoftu dostupná po obmedzenú dobu


Tak ktorý to bude?

Obe možnosti majú svoje výhody a nevýhody. Niekto uprednostní Microsoft 365, pretože vždy dostane najnovšie aktualizácie. Niekto iný ocení pohodlnejší a jednorázový poplatok za Office 2016, ktorý mu ostane navždy. Pokiaľ sa rozhodnete pre ten, nemusíte nikam chodiť a zakúpte ho online cez náš eshop za zlomok pôvodnej ceny. Pokiaľ chcete ušetriť ešte viac a nevadí vám, že váš Word, Excel, PowerPoint a ďalšie nebudú úplne najaktuálnejšie, odporúčame stále modernú verziu Microsoft Office 2013.

 

 

Položka bola pridaná košíka