Máte už vytvorený účet? Vytvoriť nový

Správa účtu

Stále používate systém Windows 8.1? Nastal čas prejsť na novší operačný systém!

  • Windows
  • Microsoft

1. 12. 2022

Používatelia Windows 8.1 pravdepodobne dostali začiatkom tohto roka od samotného operačného systému upozornenie, že jeho technická podpora skončí 10. januára 2023 (Microsoft o tom viedol informačnú kampaň už v júni).

Keďže je dátum ukončenia podpory už za rohom, je veľmi žiaduce, aby si podniky a organizácie, ktoré ešte nevykonali upgrade na novší systém, začali obstarávať náhradu. Pokiaľ budú aj naďalej používať operačný systém bez aktualizácií zabezpečenia a opráv softvéru, riskujú tým neočakávané chyby, havárie a úniky dát bez možnosti ich zvrátiť, čo môže v konečnom dôsledku viesť k strate dát a produktivity, alebo ešte horšie.

V súčasnej situácii je pravdepodobné (vzhľadom na pokrok v počítačových technológiách), že zariadenia používateľov systému Windows 8.1 nebudú spĺňať hardvérové požiadavky najnovšieho operačného systému spoločnosti Microsoft – Windows 11. Preto odporúčame prejsť na systém Windows 10, konkrétne na nasledujúci produkt:

Windows 10 Pro / Enterprise Upgrade

Koniec podpory: 
14.10.2025 (Pro) / 09.01.2029 (Enterprise)

Tento produkt pochádza z Volume distribučného kanála spoločnosti Microsoft, a ako taký je teda vynikajúci pre akúkoľvek komerčnú či vládnu organizáciu – obsahuje totiž množstvo funkcií zameraných na podniky, najmä:


Ďalšie informácie o funkciách a vlastnostiach produktu nájdete v popise produktu.

Pamätajte prosím, že systém Windows 8.1 neprestane náhle fungovať ihneď po dátume ukončenia podpory. Používatelia majú preto určitý priestor na migráciu aj po januári 2023. Odporúčame ju však príliš neodkladať, aby nedošlo k zbytočnému ohrozeniu zabezpečenia IT prostredia.

Potrebujete pomôcť s plánovaním migrácie? Kontaktujte nás pre bezplatnú konzultáciu!

Nie ste si istí, či je pre vašu organizáciu vhodná skôr verzia Pro, alebo Enterprise, prípadne koľko licencií potrebujete? Naša spoločnosť poskytuje bezplatné licenčné poradenstvo, takže ak sa chcete dozvedieť viac o produktoch Windows 10 ponúkaných v našom e-shope, neváhajte nás kontaktovať. Radi vám pomôžeme a poradíme s výberom najvhodnejšieho riešenia.


Uložiť tento článok ako PDF

Položka bola pridaná košíka