Máte už vytvorený účet? Vytvoriť nový

Správa účtu

Office 2019 alebo Office 2021 – ktorý z nich vybrať?

  • Microsoft
  • Office
  • Porovnanie produktov

1. 9. 2022

Potrebuje vaša spoločnosť softvér MS Office, ale váhate, či si máte vybrať najnovší Office 2021, alebo sa rozhodnúť pre známy a osvedčený Office 2019? Pripravili sme pre vás praktické porovnanie hlavných funkcií, aby ste sa mohli ľahšie rozhodnúť, ktorý softvér je pre potreby vašej organizácie najvhodnejší.

Office 2019 vs Office 2021

Pozrite sa na nasledujúcu tabuľku s porovnaním edícií Professional Plus (odporúčané firemným zákazníkom) balíka Office 2019 a Office 2021:

Bližšie informácie získate po kliknutí na čierny trojuholník vedľa každej vlastnosti.
Vlastnosť Office 2019 Professional Plus Office LTSC Professional Plus 2021
Aplikácie
Verzia Office 2021, na rozdiel od verzie 2019, opäť obsahuje aplikáciu OneNote a navyše pridáva aj známu a obľúbenú aplikáciu pre zasielanie správ – MS Teams.
Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access, Publisher, Skype for Business Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access, Publisher, Skype for Business, Teams, OneNote
Jazyky
MS Office je k dispozícii v mnohých jazykoch oficiálne podporovaných spoločnosťou Microsoft.
rovnaké pre oba: slovenčina, angličtina, nemčina, francúzština, taliančina, španielčina, ruština a mnoho ďalších
Formáty súborov
Oba balíky Office vám umožnia ukladať, otvárať, importovať, exportovať a vo všeobecnosti spravovať súbory v rovnakom formáte. Poskytujú tiež natívnu podporu pre najčastejšie používané externé formáty.
rovnaké pre oba: doc, docx, odt, rtf, pdf, xml, xls, csv, html, pps, ppsx atď.
Kompatibilita s OS
Oba balíky Office sú plne kompatibilné s dvoma najnovšími operačnými systémami Windows vrátane serverových riešení.
rovnaké pre oba: Windows 10, Windows 11, Windows Server 2019, Windows Server 2022
Koniec podpory
Opravy chýb a aktualizácie zabezpečenia balíka Office 2019 budú dostupné až do októbra 2025. Podpora Office LTSC 2021 pobeží iba o rok dlhšie – až do októbra 2026.
október 2025 október 2026

Čo nové prináša Office 2021?

Pozrite sa na hlavné nové funkcie a vylepšenia:

  • MS TEAMS: obsahuje chatovacieho klienta – táto aplikácia je už súčasťou najnovšieho balíka sady Office, takže ju nemusíte sťahovať z Microsoft Store.
    Dôležité
    : Aby ste mohli používať verziu MS Teams pre firmy, stále je nutné zakúpiť predplatné.
  • WORD: prediktívne ponúkanie textu – zvyšuje rýchlosť písania tým, že poskytuje návrhy na základe prvých písmen slova, ktoré používateľ píše.
  • EXCEL: dynamické polia – umožňuje prijímať pole viacerých hodnôt pomocou jedného vzorca; funkcia LET – urýchľuje písanie zložitých vzorcov priradením názvov k výsledkom výpočtu.
  • POWERPOINT: nová a vylepšená funkcia Záznam prezentácie – prednášajúci môžu teraz vytvárať videozáznam prezentácie v programe PowerPoint spolu s doprovodným slovom, časovaním snímkov, rukopisnými gestami a pohybmi ukazovadlom.
  • OUTLOOK: automatizovaný preklad – prekladá e-mailové správy do viac ako 70 jazykov priamo v e-mailovom klientovi. Preklad sa ihneď zobrazí vedľa pôvodnej správy v schránke.
  • Podpora formátu OpenDocument (ODF) 1.3 – poskytuje nové úrovne kompatibility a umožňuje prístup k mnohým funkciám ODF.
  • Osvieženie vzhľadu – prináša modernejšiu podobu najobľúbenejších aplikácií Office vrátane Word, Excel a PowerPoint.

Zhrnutie

Na záver možno povedať, že Office 2021 prináša niekoľko vylepšení, z ktorých najvýznamnejšie je pravdepodobne začlenenie aplikácie MS Teams do sady a o niečo dlhší životný cyklus. Vzhľadom na to môžete pre svoju spoločnosť zvážiť nasledujúce možnosti:

Možnosť A: Zakúpiť Office 2021

Ak vaša firma potrebuje niektoré z vyššie uvedených nových funkcií spolu s MS Teams alebo máte záujem o rok podpory navyše, tak je zakúpenie najnovšieho softvéru Microsoft Office pre vašu spoločnosť logickým krokom.

Máte záujem o kúpu balíka Office 2021?
Pozrite si našu ponuku v kategórii Office 2021!
Možnosť B: Dajte prednosť Office 2019 pred 2021

Ak vaša firma potrebuje niektoré z vyššie uvedených nových funkcií a tiež využije aplikáciu MS Teams alebo pokiaľ máte záujem o rok podpory naviac, potom je zaobstaranie najnovšieho softvéru Microsoft Office pre vašu spoločnosť logickým krokom.

Máte záujem o kúpu balíka Office 2019?
Prezrite si našu ponuku v kategórii Office 2019!
Možnosť C: Zvoliť hybridné riešenie

Ak vaša firma potrebuje MS Teams a zároveň niektoré ďalšie cloudové služby spoločnosti Microsoft za výhodnejšiu cenu, zvážte investíciu do hybridného riešenia: Office 2019 Professional Plus + Microsoft 365 Business Basic!

  • Office 2019 Professional Plus – poskytuje všetky pokročilé funkcie trvalého produktu pre firemné použitie vrátane všetkých klasických desktopových aplikácií, centralizovaného nasadenia a kompatibility so službami Vzdialená plocha (RDS).
  • Microsoft 365 Business Basic – rozšíri vašu IT infraštruktúru o MS Teams, cloudové úložisko, vlastnú e-mailovú doménu a ďalšie.

Kombináciou týchto dvoch produktov pokryjete potreby vašej firmy podobne ako s plánom Microsoft 365 Business Premium a zároveň výrazne znížite vaše výdavky na softvér. Nižšie uvedený graf porovnania celkových nákladov na vlastníctvo (TCO = Total Cost of Ownership) vám ukáže, ako môže byť toto hybridné riešenie pre vaše podnikanie výhodnejšie:

Porovnanie TCO trvalých, hybridných a predplatených riešení za obdobie 4 rokov:


Ako balík Office 2021, tak hybridné riešenia sa stanú lacnejšími ako predplatné Microsoft 365 už za jeden rok. Hybridné riešenie má navyše výhodu nižších počiatočných investičných nákladov ako Office LTSC Professional Plus 2021, po dvoch a pol rokoch sa ale stane drahším. A napokon, balík Office 2019 je už od samého začiatku lacnejší než ktorákoľvek z predtým uvedených možností.

Máte záujem o hybridné riešenie, ale nie ste si istí, ktoré bude pre vašu firmu optimálne?
Kontaktujte nás a my vám pomôžeme vytvoriť najvhodnejšiu kombináciu produktov!

Položka bola pridaná košíka