Máte už vytvorený účet? Vytvoriť nový

Správa účtu

Koniec podpory Windows Server 2012 sa blíži. Prišiel čas naplánovať upgrade!

  • Porovnanie produktov
  • Windows

15. 9. 2022

Podľa zásad životného cyklu produktov spoločnosti Microsoft budú systémy Windows Server 2012 aj Windows Server 2012 R2 podporované iba do 10. októbra 2023. To samozrejme neznamená, že po dátume ukončenia podpory už nebude tento softvér možné používať! Znamená to iba, že spoločnosť Microsoft už nebude povinná poskytovať používateľom podporu a tiež pre Windows Server 2012 nebude vydávať nové aktualizácie.

Kvôli súladu s najnovšími bezpečnostnými zásadami a pre udržanie IT prostredia aktuálnym s novými funkciami a nástrojmi, sa ale mnoho spoločností radšej rozhodne nahradiť Windows Server 2012 niektorou z novších verzií tohto softvéru. Pokiaľ chce vaša spoločnosť upgradovať existujúci operačný systém Windows Server 2012 na novšiu verziu, teraz je ten správny čas prechod načasovať a naplánovať nákup všetkých potrebných produktov.

Môžete si vybrať z niekoľkých možností. V závislosti na rozpočte a odhadovanej dĺžke životnosti vášho IT prostredia môže vaša organizácia nahradiť Windows Server 2012 jednou z nasledujúcich novších verzií:

Windows Server 2016

Koniec podpory: 12.01.2027

Ide o najlacnejšiu podporovanú verziu systému Windows Server. Je ideálny pre firmy, ktoré chcú predĺžiť podporu svojho serverového prostredia o niekoľko ďalších rokov bez toho, aby museli vynaložiť veľké výdavky na softvér a hardvér.

Windows Server 2019

Koniec podpory: 09.01.2029

Široko používaná a obľúbená verzia operačného systému Windows Server. V súčasnosti tento produkt ponúka najlepší pomer medzi modernými funkciami, zabezpečením a cenou.

Windows Server 2022

Koniec podpory: 14.10.2031

Najnovšia verzia serverového operačného systému spoločnosti Microsoft. Určené pre spoločnosti a organizácie, ktoré chcú do svojej IT štruktúry začleniť hybridné serverové prostredie s Microsoft Azure.

Nie ste si istí, ktorú verziu si vybrať? Pozrite si našu porovnávaciu tabuľku produktov Windows Server alebo si stiahnite oficiálne podrobné porovnanie (v angličtine): Windows Server 2022 comparison guide

Poznámka: Priamy upgrade zo systému Windows Server 2012 na systém Windows Server 2022 nie je podporovaný. Pre prechod medzi týmito systémami je nutné dodržať nasledujúce inštalačné poradie:
Windows Server 2012 → Windows Server 2016 alebo Windows Server 2019 → Windows Server 2022

Využite právo na downgrade vo svoj prospech

Každú verziu systému Windows Server je možné downgradovať na niekoľko starších verzií tohto softvéru. To znamená, že spolu so systémom Windows Server 2022 získate aj inštalačné a aktivačné práva pre systémy Windows Server 2019 a 2016. Môže to byť skvelý spôsob, ako zo svojho nákupu získať maximum, pretože môžete nasadiť tú verziu softvéru, ktorá bude najviac vyhovovať aktuálnym potrebám vašej spoločnosti.

Ako znížiť celkové náklady na upgrade?

Váš nadbytočný softvér má stále hodnotu a môže pre vašu spoločnosť predstavovať zdroj extra príjmov. Jeho predajom softvérovým brokerom, ako je Forscope, môže vaša organizácia znížiť celkové náklady na vlastníctvo nového servera alebo iného softvérového aktíva, optimalizovať náklady a zaistiť si ďalšie prostriedky na budúce výdavky. Predajom vášho Windows Server 2012 a zakúpením novšieho Windows Server produktu z nášho eshopu ušetríte dvakrát!

Ďalšie informácie o našej ponuke výkupu softvéru nájdete na stránke Predať softvér.

Potrebujete pomôcť s plánovaním migrácie? Kontaktujte nás pre bezplatnú konzultáciu!

Vzhľadom na zmeny licenčných zásad výrobcu softvéru vyžaduje prechod zo systému Windows Server 2012 na novšiu verziu servera starostlivé plánovanie. Naša spoločnosť poskytuje bezplatné licenčné poradenstvo, takže ak sa chcete dozvedieť viac o dostupných možnostiach upgradu pre Windows Server 2012, neváhajte nás kontaktovať. Radi vám pomôžeme a poradíme s výberom najvhodnejších produktov.


Uložte článok ako PDF

Položka bola pridaná košíka