Máte už vytvorený účet? Vytvoriť nový

Správa účtu

Koniec bezplatného upgradu z Windows 7/8 na Windows 10 – ako teraz úsporne modernizovať svoj systém?

  • Microsoft
  • Windows

27. 11. 2023

Užívatelia Windows 7 a 8 čelia dôležitej zmene – bezplatný upgrade na novšie verzie systému Windows už nie je technicky ani legálne dostupný¹. Táto zmena má zásadné dôsledky pre firmy a organizácie, ktoré stále tieto staršie systémy využívajú, pretože odstránila možnosť úspory nákladov na bezplatný upgrade na Windows 10 a 11. Potreba prechodu na modernejší operačný systém nie je iba o prístupe k najaktuálnejším funkciám, ale aj o zachovaní bezpečnosti, kompatibility a efektivity v súčasnom podnikateľskom prostredí.

Riešenie

V prípade, že vaša organizácia nie je bezpodmienečne viazaná na používanie zastaraného operačného systému (napr. kvôli technickým požiadavkám niektorého staršieho, ale kľúčového softvéru), je optimálnym riešením zakúpiť systém Windows 10, ktorý zároveň ponúka praktickú cestu k systému Windows 11, ak sa vaša spoločnosť rozhodne prejsť na tento najnovší operačný systém spoločnosti Microsoft.

Zakúpením druhotných Windows 10 produktov od Forscope môžu organizácie vykonať bezpečný a nákladovo efektívny prechod, a získať tak najnovší operačný systém pripravený na audit, či už sa rozhodnú zostať pri Windows 10, alebo vyskúšať Windows 11.

Toto riešenie navyše zaisťuje prístup k najnovším technológiám spoločnosti Microsoft bez toho, aby bolo nutné uzatvárať obmedzujúce zmluvy s týmto korporátnym gigantom (a to vďaka povahe druhotného softvéru): akonáhle je softvérový produkt prepredaný, pôvodná licenčná zmluva (Licensing Agreement) uzavretá medzi prvým vlastníkom a výrobcom sa ďalej neprevádza.

Prečo zvoliť produkty Windows 10 od Forscope?

Naše portfólio predstavuje ekonomicky životaschopné a právne vyhovujúce produkty vysokej kvality, ktoré sú prínosom pre zákazníkov z verejného aj súkromného sektora. Organizáciám, ktoré hľadajú najefektívnejší spôsob prechodu na novšie operačné systémy Microsoft, naši produktoví špecialisti odporúčajú nasledujúce produkty:

Windows 10 Pro / Enterprise LTSC 2019 Upgrade

Koniec podpory: 9.1.2029

Tento produkt umožňuje priamu inštaláciu a aktiváciu systému Windows 10 Enterprise LTSC 2019 alebo Windows 10 Pro ako plnohodnotného samostatného operačného systému. Kliknutím na položky v zozname nižšie zobrazíte ďalšie informácie.


Ktorý systém Windows nainštalovať? Dôrazne odporúčame nainštalovať systém Windows 10 Pro – optimálnu a známu voľbu pre väčšinu firiem a organizácií. Windows 10 Enterprise LTSC ponúka vyššiu stabilitu a zabezpečenie systému, ale za cenu rôznych obmedzení, pretože je určený pre špecifické scenáre s prísnymi požiadavkami (napr. letiská, zdravotnícke alebo vojenské zariadenia atď.).


Prečo je v názve produktu uvedené "Upgrade"? Slovo „Upgrade“ v názve produktu odkazuje na povahu softvéru operačného systému predávaného prostredníctvom komerčného (Volume) licenčného kanála spoločnosti Microsoft. Systém, v ktorom chcete pracovať, môžete nainštalovať priamo , nie je potrebné najskôr inštalovať iný systém. Pre viac informácií kliknite na obrázok produktu a prečítajte si jeho popis.


Hardvérové požiadavkyProcesor: 1 GHz
Pamäť: 1 GB RAM (32-bit); 2 GB RAM (64-bit)
Miesto na pevnom disku: 16 GB (32-bit); 20 GB (64-bit)
Grafika: Grafický procesor DirectX 9 s ovládačom WDDM 1.0
Windows 10 Pro / Enterprise LTSC 2021 Upgrade

Koniec podpory: 12.1.2027

Teraz -30%

Tento produkt umožňuje priamo nainštalovať a aktivovať Windows 10 Enterprise LTSC 2021, Windows 10 Pro alebo Windows 11 Pro ako plnohodnotný samostatný operačný systém. Kliknutím na položky v zozname nižšie zobrazíte ďalšie informácie.


Ktorý systém Windows nainštalovať? Dôrazne odporúčame nainštalovať systém Windows 10 Pro alebo Windows 11 Pro*– optimálnu a známu voľbu pre väčšinu firiem a organizácií. Windows 10 Enterprise LTSC onúka vyššiu stabilitu a bezpečnosť systému, ale za cenu rôznych obmedzení, pretože je určený pre špecifické scenáre s prísnymi požiadavkami (napr. letiská, zdravotnícke alebo vojenské zariadenia atď.).

* Windows 11 nemusí fungovať na starších zariadeniach. Skontrolujte hardvérové požiadavky nižšie a zistite, či je kompatibilný s vašim zariadením.


Ako je možné, že s týmto produktom môžem získať Windows 11?Druhotné softvérové licencie pre Windows 10 Pro možno použiť na bezplatnú aktiváciu Windows 11 Pro ak ich prvý majiteľ predal po októbri 2021 (kedy Microsoft umožnil bezplatný upgrade systému Windows 10 na Windows 11). Tento produkt vyššie uvedené podmienky spĺňa.


Oplatí sa systém Windows 11?Na túto tému sme pripravili porovnávací článok, ktorý si môžete pozrieť tu: Windows 11 vs. Windows 10


Prečo je v názve produktu uvedené "Upgrade"? Slovo „Upgrade“ v názve produktu odkazuje na povahu softvéru operačného systému predávaného prostredníctvom komerčného (Volume) licenčného kanála spoločnosti Microsoft. Systém, v ktorom chcete pracovať, môžete nainštalovať priamo , nie je potrebné najskôr inštalovať iný systém. Pre viac informácií kliknite na obrázok produktu a prečítajte si jeho popis.


Hardvérové požiadavkyWindows 10
Procesor: 1 GHz
Pamäť: 1 GB RAM (32-bit); 2 GB RAM (64-bit)
Miesto na pevnom disku: 16 GB (32-bit); 20 GB (64-bit)
Grafika: Grafický procesor DirectX 9 s ovládačom WDDM 1.0

Windows 11
Procesor: 1 GHz, 64-bitový, dvojjadrový Intel, AMD alebo Qualcomm; úplný zoznam kompatibilných procesorov
Trusted Platform Module (TPM) 2.0
Pamäť: Pamäť RAM: 4 GB
Miesto na pevnom disku: 64 GB
Rozlíšenie obrazovky: Displej s rozlíšením 720p (HD), minimálne 9 palcov, 8 bitov na farebný kanál
Grafika: Grafický procesor DirectX 9 s ovládačom WDDM 1.0

Zhrnutie

Ukončenie bezplatného upgradu systémov Windows 7 a 8 je varovným signálom pre firmy, ktoré stále používajú zastarané systémy. Výber produktov Windows 10 ponúkaných spoločnosťou Forscope prináša nákladovo efektívne, flexibilné riešenie pripravené na audit, bez kompromisov v oblasti bezpečnosti a kvality!

Nezdržujte sa problémy s licenčnými požiadavkami – kontaktujte nás a získate profesionálne poradenstvo od licenčných odborníkov a riešenia šité na mieru potrebám vašej organizácie.


¹ Oficiálne oznámenie spoločnosti Microsoft (v angličtine): https: //devicepartner.microsoft.com/en-us/communications/comm-windows-ends-installation-path-for-free-windows-7-8-upgrade

Položka bola pridaná košíka