Máte už vytvorený účet? Vytvoriť nový

Správa účtu

OneSAM – jedna platforma pre vaše inštalačné súbory

24. 3. 2023

Vo Forscope sa neustále snažíme zlepšovať naše systémy a služby s cieľom zaistiť čo najplynulejšiu a najpríjemnejšiu zákaznícku skúsenosť.

Aby sme našim zákazníkom umožnili používať produkty, ktoré si u nás zakúpili, čo najskôr, vytvorili sme systém OneSAM.

Čo je OneSAM a na čo sa dá použiť?

OneSAM, alebo One Software Asset Management, je webová platforma, kde môžu zákazníci nájsť inštalačné súbory k druhotnému softvéru zakúpenému od našej spoločnosti. Ako prihlasovacie údaje sa používajú číslo objednávky a e-mail použitý pri zadávaní objednávky – naši zákazníci tak získajú prístup k presne tým súborom, ktoré potrebujú na inštaláciu konkrétnych zakúpených produktov.

Platforma umožňuje používateľom stiahnuť inštalačné súbory priamo do aktuálneho zariadenia alebo vygenerovať dočasný odkaz (platný 48 hodín) pre stiahnutie do iného zariadenia. Zaistili sme tiež, aby bol OneSAM zrozumiteľný vo všetkých krajinách, kde pôsobíme – v súčasnej dobe je k dispozícii výber z 12 jazykov, z ktorých je možné voliť v hornej časti stránky.

Downgrading je teraz ešte jednoduchší!

Nedávno sme pridali možnosť stiahnuť inštalačné súbory pre staršie verzie zakúpeného softvéru – vďaka právam na downgrade! Pri všetkých druhotných softvérových produktoch, na ktoré sa tieto práva vzťahujú, sa spomínaná možnosť zobrazí pod hlavnou verziou:

Downgrade je právo koncového používateľa, ktoré mu umožňuje vrátiť sa k staršej verzii softvéru. Napríklad, ak si zákazník zakúpil Windows Server 2022 Standard, môže ho downgradovať na Windows Server 2019 Standard alebo Windows Server 2016 Standard (nie je však možné používať súčasne). Práva na downgrade sa vzťahujú na všetky produkty volume licencovania (serverové produkty, MS Office atď.) a poskytujú skvelú príležitosť nasadiť verziu softvéru, ktorá najlepšie vyhovuje aktuálnym potrebám vášho projektu.

Špecializovaný portál pre komplexné projekty

Za určitých okolností môžeme vytvoriť portál OneSAM na mieru projektu s pokročilejším obsahom, napríklad s právnou dokumentáciou a certifikátmi produktových kľúčov pre druhotný softvér zakúpený od našej spoločnosti. Tento typ portálu je užitočný najmä pre projekty, ktoré vyžadujú platformy pre správu softvérových aktív, ako je napríklad VLSC (Volume Licensing Service Center) spoločnosti Microsoft, pretože môže fungovať ako alternatíva k riešeniam poskytovaným priamo výrobcami softvéru.

Máte projekt, ktorý si vyžaduje komplexnejší prístup k správe aktív? Kontaktujte náš obchodný tím a zistite, či projekt spĺňa podmienky!

Potrebujete pomoc s OneSAM?

Obráťte sa na náš tím podpory prostredníctvom chatu alebo e-mailu a obdržíte od neho návod krok za krokom alebo akékoľvek ďalšie vysvetlenia, ktoré budete potrebovať.

 


Uložte článok ako PDF

Položka bola pridaná košíka