Máte už vytvorený účet? Vytvoriť nový

Správa účtu

Podpora serverov Exchange Server 2013 a SharePoint Server 2013 sa skončila – aké sú teraz vaše možnosti?

  • Microsoft
  • Porovnanie produktov

9. 5. 2023

Spoločnosť Microsoft 11. apríla 2023 oficiálne ukončila podporu serverov Exchange Server 2013 a SharePoint Server 2013. To znamená, že už nebudú k dispozícii žiadne aktualizácie zabezpečenia, opravy chýb ani technická podpora od spoločnosti Microsoft. Hoci obe softvérové aplikácie zostanú plne funkčné, nebudú deaktivované a stále sa môžu používať na každodennú prácu, ďalšie používanie týchto platforiem môže predstavovať bezpečnostné riziko a znížiť produktivitu a kompatibilitu s novším softvérom.

Teraz je ideálny čas na aktualizáciu na najnovšie verzie serverov Exchange Server a SharePoint Server. Vaša spoločnosť tak môže zabezpečiť bezpečnosť a efektívnosť svojich komunikačných nástrojov a nástrojov na spoluprácu. Zákazníci si môžu vybrať z niekoľkých možností trvalých produktov v rámci ekosystému Microsoft:

Microsoft Exchange Server
Ukončenie podpory pre obidva ročníky: 14.10.2025

Kliknutím na názov produktu získate ďalšie informácie


Exchange Server 2016 Exchange Server 2016 je výkonná a flexibilná platforma pre zasielanie správ a spoluprácu, ktorá pomôže vašej organizácii efektívnejšie komunikovať a spolupracovať. Vďaka vyššiemu výkonu, väčšej kapacite úložiska a zjednodušeným funkciám správy je Exchange Server 2016 skvelou voľbou pre organizácie všetkých veľkostí.


Exchange Server 2019 Exchange Server 2019 je najnovšia (a pravdepodobne posledná) verzia trvalého poštového a kalendárového servera vyvinutého spoločnosťou Microsoft. V porovnaní s predchádzajúcimi verziami ponúka celý rad výhod, vrátane vylepšených bezpečnostných funkcií, efektívnejšieho vyhľadávania a ešte lepšieho výkonu.
Microsoft SharePoint Server
Ukončenie podpory pre obidva ročníky: 14.07.2026

Kliknutím na názov produktu získate ďalšie informácie

SharePoint Server 2016
SharePoint Server 2016 obsahuje vylepšené možnosti vyhľadávania, podporu mobilných zariadení a hybridné funkcie, ktoré umožňujú spoločnostiam využívať lokálne aj cloudové služby. Je to všestranný a robustný nástroj na spoluprácu, ktorý môže pomôcť zvýšiť produktivitu a efektívnosť v každej organizácii.

SharePoint Server 2019
SharePoint Server 2019 je najnovšia verzia výkonnej platformy spoločnosti Microsoft na spoluprácu, ktorá je navrhnutá tak, aby pomáhala organizáciám zdieľať a spravovať obsah, efektívne spolupracovať a prijímať lepšie rozhodnutia. Platforma obsahuje nové a vylepšené funkcie, ako sú moderné šablóny stránok, rozšírené možnosti tímovej práce a zjednodušené vytváranie a správa stránok.

Uvažujete o prechode na cloud? Zvážte hybridné riešenie!

V niektorých spoločnostiach možno trvalé lokálne riešenia Exchange a SharePoint nahradiť cloudovými službami, avšak úplný prechod na cloud nemusí byť pre väčšinu podnikov nákladovo najefektívnejším riešením. Aby ste sa vyhli zbytočným ročným výdavkom, odporúča sa kombinácia predplatného a trvalých licencií. Tento druh hybridného riešenia možno dosiahnuť pomocou trvalej licencie na MS Office (pre desktopové aplikácie, ako je MS Outlook) a predplatného na Exchange Online a SharePoint Online (prostredníctvom Microsoft 365 Business Basic).

Ušetrite s druhotným softvérom

Spoločnosť Forscope vám pomôže ušetriť na softvéri tým, že ponúka druhotné licencie za zlomok ceny nových. Naše licencie sú plne v súlade so všetkými zákonnými požiadavkami a poskytujú prístup k najnovším funkciám a aktualizáciám zabezpečenia. Môžu si ich zakúpiť spoločnosti a inštitúcie zo súkromného aj verejného sektora. Tu je niekoľko nedávnych príkladov úspešnej optimalizácie nákladov na softvér našich zákazníkov:

Mesto Příbram v Českej republike zaplatilo 14 000 € za dve licencie Exchange Server 2019 a 280 licencií Exchange Server 2019 Standard User CAL, čím ušetrilo 19 000 €, keďže cena nových licencií by bola 33 000 €. Všetko vďaka nákupu od spoločnosti Forscope!

Ministerstvo dopravy SR ušetrilo nákupom druhotného softvéru od spoločnosti Forscope 7 700 €. Získali štyri produkty SharePoint Server 2019 a dva produkty Exchange Server Standard 2019 za celkovú sumu 28 000 € (v porovnaní s 35 700 €, ktoré by vynaložili na nový softvér).

Chcete dosiahnuť lepšiu optimalizáciu nákladov na softvér? Kontaktujte nás!

Nepremeškajte príležitosť na aktualizáciu a ušetrite na výdavkoch za softvér. Kontaktujte spoločnosť Forscope ešte dnes, aby ste prediskutovali svoje možnosti a našli správne riešenie pre vašu organizáciu.


Uložte článok ako PDF

Položka bola pridaná košíka